Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie

maart 22 @ 08:00 - 17:00

Euro7199

Internationaal erkende coachopleiding

Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling op hoog niveau

Werken met mensen en begeleiden van mensen – uiteindelijk gaat het allemaal over gedrag. Om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Als je samenwerkt met mensen of hen coacht, begrijp je soms het gedrag van de ander niet. Er kan verwarring of miscommunicatie ontstaan. Deze opleiding biedt je een uitgebreid psychologieprogramma, met als basis de Transactionele Analyse (TA). Vanuit de TA werken we ook met mindfulness, systemisch werk en Neuro Linguïstisch Programmeren.

Je krijgt een compleet TA-programma aangeboden, bestaande uit verhelderende concepten en methodieken die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Je maakt een persoonlijke en professionele groeispurt door. Je leert anderen effectief te begeleiden, doordat je leert begrijpen wat er op relatieniveau speelt en je de beschikking krijgt over een indrukwekkende TA-gereedschapskist. Je leert de communicatie tussen mensen analyseren, waardoor je misverstanden uit de weg kunt helpen en oplossingsgericht kunt handelen. Je leert veranderingsprocessen in goede banen te leiden, effectiever te communiceren en constructiever leiding te geven aan medewerkers, of cliënten beter te coachen en te counselen.

Doel
Kennis hebben van het TA-begrippenkader en de TA-methodieken en deze kunnen toepassen in je persoonlijk en professioneel functioneren.

Doelgroep
Iedere professional die mensen begeleidt, zoals leidinggevenden (top en middenkader), opleiders, adviseurs, trainers, (team)coaches, coördinatoren, projectleiders, counselors, psychologen, maatschappelijk werkers en therapeuten. De opleiding is ook waardevol als je een staffunctie vervult en veel te maken hebt met ontwikkelings- en veranderingsprocessen in je team en organisatie.

Toelatingscriteria
• Afgeronde TA-introductiecursus 1-0-1
• Minimaal HBO denk- en werkniveau
• Goede beheersing van het Engels i.v.m. het lezen van Engelstalige vakliteratuur

Resultaat
• Je hebt diepgaand begrip van het menselijk gedrag.
• Je bent in staat gedrag effectief te beïnvloeden.
• Je intervenieert en communiceert constructief.
• Je bent in staat om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen te doorbreken.
• Je beschikt over een breed repertoire aan tools om jezelf en anderen aan te sturen.
• Je hebt inzicht in verschillende persoonlijkheidstypen.
• Je herkent wat er gebeurt op sociaal niveau (boven water) en psychologisch niveau (onder water).

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit 10 tweedaagse blokken. De inhoud van het programma is onder meer gerelateerd aan de boeken Psychologie voor managers, Dealen met je baas en Handboek Transactionele Analyse.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van zelfonderzoek, zelfreflectie, ervaringsgerichte en bewustwordingsoefeningen, opdrachten, praktijkcases, simulatie, rollenspel, intervisie en supervisie. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten en leerdoelen.

UNIEK AAN DEZE 1-JARIGE OPLEIDING COACHEN VANUIT DE POSITIEVE PSYCHOLOGIE :
| Gedrag diepgaand begrijpen en positief beïnvloeden
| Constructief communiceren en interveniëren
| Werken met een psychologische gereedschapskist
| O.l.v. internationaal erkend TA-opleider Manon Bongers
| Maximaal 12 deelnemers
| Inclusief intakegesprek en 2 coachsessies

Accreditatie
Deze opleiding is erkend door de European Association for Transactional Analysis (EATA) en de International Transactional Analysis Association (ITAA) en is een opmaat naar het internationale CTA-examenprogramma.

Certificering
Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname en progressie in je persoonlijke en professionele ontwikkeling gerelateerd aan je leerdoelen.

Gegevens

Datum:
maart 22
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
Euro7199
Evenement Categorie:
Website:
https://bongers-partners.nl/opleiding/gecertificeerde-opleiding-basiscompetentie-transactionele-analyse

Organisator

Bongers & Partners BV
Telefoon:
071-3619880
E-mail:
info@bongers-partners.nl
Website:
https://bongers-partners.nl/

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerlaan 1
Baarn, Nederland
+ Google Maps