Dag van de Ethiek: Wat zou jij doen als…..?

Hoe maak je beargumenteerde afwegingen. Met medewerking van Teun Willemse, deskundig op het terrein van moreel beraad.

Dagelijks nemen we beslissingen die waarden gerelateerd zijn zonder dat we ons dat zo daarvan bewust zijn. Pas als er sprake is van verontwaardiging in de vorm van een klacht, realiseren we ons dat onze waarden lang niet altijd ook de waarden van een ander zijn.

Met lichte trots organiseert de NVTA in nauwe samenwerking met enkele TA opleiders op 14 november a.s. de dag van de ethiek. Op deze dag willen we het waardenbewustzijn van onze leden vergroten en onderling afstemmen. Alledaagse beslissingen worden ter discussie gesteld met de vraag: Wat zou jij doen als…….

We gaan oefenen met de ethische dialoog en de reflectie met behulp van een reflectie format op basis van casuïstiek. En in de middag neemt Teun Willemsen ons mee in het belang van moreel beraad. Dagelijks helpt hij organisaties om hun moreel beraad op te zetten en te onderhouden. Hij is een onderhoudende en uitdagende spreker met leuke en boeiende casuïstiek. Na het verhaal van Teun gaan we met het geleerde aan de slag en vertalen we dit naar onze eigen praktijk. Door de dag heen is er genoeg tijd om bij te praten, nieuwe collega’s te ontmoeten en geïnspireerd te worden.

Deze dag wordt in een blended omgeving aangeboden. We werken digitaal met kleine leergroepen en individueel online.

Hoe zit het met jou moreel beraad?
We nodigen NVTA leden van harte uit 14 november met ons mee te oefenen. Meld je aan via dit formulier en geef aan in welke omgeving jij mee wilt doen. Binnenkort ontvang je meer informatie over deze dag.