Eerste online CTA examen groot succes

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2021 werden de eerste officiële CTA examens gehouden. Georganiseerd door ITAA, met als een van de hoofdsupervisors Jacqueline van Gent.  Samen met Sue Eusden heeft zij een geweldige prestatie geleverd.

Wat een mooie resultaten. Van de 17 kandidaten zijn er 16 kandidaten geslaagd. En wat een blijdschap! Na het niet door gaan van Birmingham en Rosrath, was het geweldig voor iedereen nu eindelijk ‘aan de beurt’ te zijn.

Het was een voorrecht om vanuit Nederland aan deze primeur vanuit verschillende rollen te hebben kunnen bijdragen.

  • 1 van de 2 hoofdsupervisors: Jacqueline van Gent
  • 4 van de 17 kandidaten: Frouk Willering en Adri van den Brand (beiden educational), Olivier Sprangers en Miek Hehenkamp (beiden organisational). Alle 4 geslaagd. We zijn superblij en trots deze 4 nieuwe CTA-ers te kunnen begroeten.
  • Een fors aantal Nederlandse examinatoren waaronder Marian Timmermans, Mirjam te Slaa, Patrick Odendaal, Marij Peeters en Sari van Poelje.

 

Er namen 10 verschillende landen deel, verdeeld over 6 verschillende tijdzones. Voor de een was de gezamenlijke aftrap (en afsluiting) om 03.00 uur in de nacht! Voor de ander 07.00 uur in de ochtend, voor de volgende midden op de dag en voor ons in Nederland vond het geheel plaats op zaterdag tussen 8.00 uur in de ochtend en 17.30 uur in de middag.

De gezamenlijke celebration om 17 uur met ‘namaak’ vuurwerk was super! De blijdschap en de (internationale) energie spatte van het scherm!

Alle lof voor iedereen die een rol heeft gespeeld: de organisatoren, de examinatoren, de observatoren, de mensen op de achtergrond: de techniek en niet te vergeten de sponsoren van elke kandidaat.

In februari organiseert de EATA het eerste CTA examen online.

In het eerstvolgende TA magazine lezen jullie de persoonlijke verhalen van de Nederlandse kandidaten en examinatoren.
En……ook heel bijzonder: de eerste online TEW training vindt deze week ook plaats!

Mooie en goede ontwikkelingen voor onze TA community. We houden jullie op de hoogte.

Warme groet,

Cor van Geffen en Miek Hehenkamp (bestuurslid en nu ook een trotse CTA-er).