Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie

19 september 2019 @ 09:30 - 17:30

€7.199

Werken met mensen of begeleiden van mensen heeft altijd te maken met gedrag. Het gaat namelijk om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Als je samenwerkt met mensen of hen coacht, begrijp je soms het gedrag van de ander niet. Zo kan er verwarring of miscommunicatie ontstaan.

Deze opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie biedt je een uitgebreid psychologieprogramma, met als basis de Transactionele Analyse (TA). Vanuit de TA werken we ook met het Process Communication Model, mindfulness, systemisch werk en Neuro Linguïstisch Programmeren. Je krijgt een compleet TA-programma aangeboden met verhelderende concepten en methodieken. Deze kun je direct toepassen in je dagelijkse praktijk.

Door het volgen en toepassen van het programma maak je een persoonlijke en professionele groeispurt door. Je leert anderen effectief te begeleiden, doordat je gaat begrijpen wat er op relatieniveau speelt en je de beschikking krijgt over een indrukwekkende TA-gereedschapskist. Je krijgt bijvoorbeeld tools aangereikt om de communicatie tussen mensen te analyseren. Daardoor kun je misverstanden uit de weg helpen en oplossingsgericht handelen. Samengevat leer je veranderingsprocessen in goede banen te leiden, effectiever te communiceren en constructiever leiding te geven aan medewerkers, of cliënten beter te coachen en te counselen.

 

Doel
Kennis hebben van verschillende psychologische theorieën, het TA-begrippenkader en de TA-methodieken en deze kunnen toepassen in je persoonlijk en professioneel functioneren.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 10 tweedaagse blokken. De inhoud van het programma is onder meer gerelateerd aan de boeken Psychologie voor managers, Dealen met je baas, Coachen vanuit het Process Communication Model en Handboek Transactionele Analyse, verschillende wetenschappelijke artikelen en aanverwante literatuur.

Klik hier om te zien welke blokken onder andere aan bod komen:

Werkwijze

De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van zelfonderzoek, zelfreflectie, ervaringsgerichte en bewustwordingsoefeningen, opdrachten, praktijkcases, simulatie, rollenspel en intervisie. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Hierdoor haal  je optimaal rendement uit de opleiding. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten en leerdoelen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Intake

Voorafgaand aan deze opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie heb je een persoonlijk intakegesprek met Manon Bongers. Het doel hiervan is om kennis te maken, je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten te bespreken en leerdoelen te formuleren. Ook bespreken we met elkaar of deze opleiding geschikt is voor jou.

Intervisie

Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de opleidingsblokken deel aan een intervisiegroep. Deze bestaat uit je mededeelnemers. De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof. Ook bespreek je de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je op basis van gerichte opdrachten en oefeningen die je van de opleider ontvangt.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen € 7.199,- exclusief BTW. Inclusief persoonlijk intakegesprek, 120 uur opleiding (10 tweedaagse bijeenkomsten), PCM-persoonlijkheidsanalyse, maandelijkse intervisie (10 bijeenkomsten), oefeningen, praktijk- en presentatieopdrachten, vakliteratuur Handboek Transactionele Analyse, Psychologie voor managers en Ontdek Process Communication, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal.

Bij ons zijn de opleidingskosten volkomen transparant; je weet precies waar je aan toe bent. Geen extra kosten dus voor (noodzakelijke) tussentijdse begeleiding en feedback. Bovendien werken wij in groepen van maximaal 12 deelnemers, zodat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Accreditatie
Deze opleiding is erkend door de European Association for Transactional Analysis (EATA) en de International Transactional Analysis Association (ITAA) en is een opmaat naar het internationale CTA-examenprogramma.

Certificering

Aan het einde van de opleiding ontvang je het internationaal erkende TA 1-0-1 certificaat, een PCM-certificaat en een TA-opleidingscertificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname, voldoen aan gestelde criteria(die tijdens de opleiding bekent wordt gemaakt), progressie in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Aanmelden of extra informatie
I
www.bongers-partners.nl
E info@bongers-partners.nl
T 071-3619880

Docent Manon Bongers – expert in de gedragspsychologie, trainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Gegevens

Datum:
19 september 2019
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€7.199
Evenement Categorie:
Website:
https://bongers-partners.nl/opleiding/ta-opleiding-coachen-vanuit-de-positieve-psychologie

Organisator

Bongers & Partners BV
Telefoon:
071-3619880
E-mail:
info@bongers-partners.nl
Website:
https://bongers-partners.nl/

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerlaan 1
Baarn, Nederland
+ Google Maps