Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie

maart 7

€7.199

Werken met mensen en begeleiden van mensen – uiteindelijk gaat het allemaal over gedrag. Om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Als je samenwerkt met mensen of hen coacht, begrijp je soms het gedrag van de ander niet. Er kan verwarring of miscommunicatie ontstaan. Deze opleiding biedt je een uitgebreid psychologieprogramma, met als basis de Transactionele Analyse (TA). Vanuit de TA werken we ook met mindfulness, systemisch werk en Neuro Linguïstisch Programmeren.

Je krijgt een compleet TA-programma aangeboden, bestaande uit verhelderende concepten en methodieken die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Je maakt een persoonlijke en professionele groeispurt door. Je leert anderen effectief te begeleiden, doordat je leert begrijpen wat er op relatieniveau speelt en je de beschikking krijgt over een indrukwekkende TA-gereedschapskist. Je leert de communicatie tussen mensen analyseren, waardoor je misverstanden uit de weg kunt helpen en oplossingsgericht kunt handelen. Je leert veranderingsprocessen in goede banen te leiden, effectiever te communiceren en constructiever leiding te geven aan medewerkers, of cliënten beter te coachen en te counselen.

Doel
Kennis hebben van verschillende psychologische theorieën, het TA-begrippenkader en de TA-methodieken en deze kunnen toepassen in je persoonlijk en professioneel functioneren.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 10 tweedaagse blokken. De inhoud van het programma is onder meer gerelateerd aan de boeken Psychologie voor managers, Dealen met je baas, Coachen vanuit het Process Communication Model en Handboek Transactionele Analyse, verschillende wetenschappelijke artikelen en aanverwante literatuur.

Klik hier om te zien welke blokken onder andere aan bod komen:

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van zelfonderzoek, zelfreflectie, ervaringsgerichte en bewustwordingsoefeningen, opdrachten, praktijkcases, simulatie, rollenspel, intervisie en supervisie. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten en leerdoelen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Intake
Voorafgaand aan de opleiding heb je een persoonlijk intakegesprek met Manon Bongers. Het doel hiervan is om kennis te maken, je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten te bespreken en leerdoelen te formuleren. Ook bespreken we met elkaar of deze opleiding geschikt is voor jou.

Intervisie
Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de opleidingsblokken deel aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je op basis van gerichte opdrachten en oefeningen die je van de opleider ontvangt.

Deelnamekosten
De deelnamekosten bedragen € 7.199,-. Inclusief persoonlijk intakegesprek, PCM-persoonlijkheidsprofiel, 120 uur opleiding (10 tweedaagse bijeenkomsten), 2 coachsessies, maandelijkse intervisie (10 bijeenkomsten), lidmaatschap NVTA, het vakblad Strook, oefeningen, praktijk- en presentatieopdrachten, vakliteratuur Handboek Transactionele Analyse, Psychologie voor managers en Dealen met je baas, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. Deze opleiding is CRKBO-erkend en vrijgesteld van BTW.

Bij ons zijn de opleidingskosten volkomen transparant; je weet precies waar je aan toe bent. Geen extra kosten dus voor (noodzakelijke) supervisie, begeleiding etc. Bovendien werken wij in groepen van maximaal 12 deelnemers, zodat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Accreditatie
Deze opleiding is erkend door de European Association for Transactional Analysis (EATA) en de International Transactional Analysis Association (ITAA) en is een opmaat naar het internationale CTA-examenprogramma.

Certificering
Aan het einde van de opleiding ontvang je een TA 1-0-1 certificaat, een PCM-certificaat en een erkend Bongers & Partners certificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname en progressie in je persoonlijke en professionele ontwikkeling gerelateerd aan je leerdoelen.

Aanmelden of extra informatie
I
www.bongers-partners.nl
E info@bongers-partners.nl
T 071-3619880

Docent Manon Bongers – expert in de gedragspsychologie, trainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Gegevens

Datum:
maart 7
Kosten:
€7.199
Evenement Categorie:
Website:
https://bongers-partners.nl/opleiding/ta-opleiding-coachen-vanuit-de-positieve-psychologie

Organisator

Bongers & Partners BV
Telefoon:
071-3619880
E-mail:
info@bongers-partners.nl
Website:
https://bongers-partners.nl/

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerlaan 1
Baarn, Nederland
+ Google Maps