Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TA Tools voor leiding geven aan transitieprocessen vanuit groepsdynamisch perspectief

26 september 2019 @ 18:30 - 21:30

Voor mijn CTA organisational ben ik al enige tijd aan het broeden over interdisciplinair samenwerken en het leiding geven aan transitieprocessen. Specifiek rond integrale Kindcentra (IKC). Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, voorschoolse opvang, Jeugdhulpverlening en welzijnsactiviteiten voor kinderen van 0-12 jaar zijn samengevoegd.
Ik ben al jaren werkzaam als project / proces begeleider IKC (voorheen Brede scholen). Onderwijs is veel breder geworden dan alleen de taak ‘educatie’ met louter en alleen professionals afkomstig van de Pabo. Dit vraagt iets anders van de locatiedirecteur dan voorheen. Leiding geven aan transitieprocessen met verschillende disciplines (die allemaal zowel publieke als private grenzen over moeten), blijkt dan een ander verhaal dan het managen van een school.

Vanuit de TA ben ik het proces van leidinggeven aan een transitieproces zoals IKC ontwikkeling vanuit groepsdynamisch perspectief gaan bestuderen. En heb een matrix ontwikkeld (en concreet uitgewerkt) op de onderdelen:

  • fasen van teamontwikkeling (Tuckman en Clarkson)
  • fasen van transitie / boundary crossing (Akkerman en Bakker)
  • TO DO en NOT TO DO list van leiding geven in elke fase
  • bruikbare TA Tools voor de leidinggevende om het transitieproces te begrijpen en te kunnen ondersteunen

AW education / organisational 26 september 2019

Programma:

  • presentatie op (het waarom ) van transformeren binnen het onderwijs (o.a. gebaseerd de visie van Jan Rotmans)
  • reflectie in 4 groepen
  • dialoog m.b.t. mijn casus en het breder toepassen van deze TA tools voor leidinggevenden bij organisaties in transitieprocessen

Kortom: een uitwisseling van gedachten en ervaringen, op een mooie avond aan het einde van september. Wil je aanschuiven?
Meld je dan aan bij Miek Hehenkamp m.hehenkamp[@]sinncollectief.nl

Gegevens

Datum:
26 september 2019
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie: