Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erkende PCM-training: Excellent communiceren en samenwerken

3 september 2019 @ 08:00 - 17:00

€1999

Bereik meer met het Process Communication Model®

Persoonlijke effectiviteit en professionele communicatie
| Inzicht krijgen in je ‘persoonlijkheidshuis’
| Positief gedrag en stressgedrag herkennen
| Energiek (samen)werken
| O.l.v. internationaal erkend TA-opleider en gecertificeerd PCM-trainer® Manon Bongers
| Maximaal 12 deelnemers
| Inclusief persoonlijkheidsprofiel

Het Process Communication Model® (PCM) helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zo voorkom je misverstanden en stress, en ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Met Process Communication leer je:
| wat jouw communicatievoorkeur is. Als je deze kent, kun je ervan loskomen en je richten op wat de ander nodig heeft.
| wat jou motiveert. Als je weet wat voor jou werkt, werk je met meer energie aan een beter resultaat en leer je je kwaliteiten voluit benutten.
| wat anderen motiveert. Als je herkent wat de ander stimuleert, kun je je communicatie aanpassen op de belevingswereld van de ander.
| wat stress oplevert. Als je inzicht hebt in negatief gedrag en dit kunt voorspellen, kun je er effectief op inspelen en houd je de (werk)sfeer goed.
| wat de oorzaak is van miscommunicatie. Als je weet hoe miscommunicatie en conflicten ontstaan, raak je minder tijd en energie kwijt aan onbegrip en bereik je direct resultaat.

Het Process Communication Model® is een communicatiemodel, ontwikkeld door de Amerikaanse klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Het model geeft behoeften en voorkeuren weer in 6 persoonlijkheidstypen die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben. Inzicht in je eigen en elkaars unieke profiel helpt je om alles uit jezelf en de relatie met anderen te halen.

Doel
Kennis hebben van de 6 verschillende PCM-persoonlijkheidstypen. Gerichte PCM-interventies kunnen toepassen om verbindend te communiceren, de samenwerking te verbeteren, en jezelf en anderen te motiveren.

Resultaat
| Je hebt kennis van de logica en structuur van de basisconcepten van het Process Communication Model®.
| Je kent en begrijpt jouw eigen communicatieprofiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen.
| Je hebt concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om relaties te herstellen.
| Je kunt andere persoonlijkheidstypen en voorkeursstijlen herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aanpassen voor direct resultaat.
| Je kunt je aansluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties opbouwen.
| Je kunt de verschillen in jouw team als kracht inzetten.

Maak kennis met Process Communication

Er zijn verschillende manieren om te ontdekken hoe Process Communication voor jou kan werken. Je kunt deelnemen aan een open basistraining, kiezen voor een incompany-training voor je organisatie of team of een individueel coachprogramma. We bespreken graag de mogelijkheden met je.
De basis voor elke vorm van training of coaching is je persoonlijkheidsprofiel. Dit profiel stellen wij voor je samen op basis van een vragenlijst die je online invult. Het geeft een gedetailleerde beschrijving van je ‘persoonlijkheidshuis’, kwaliteiten, communicatievoorkeuren en stresspatronen.

Open trainingen

3-daagse open basistraining
Tijdens de 3-daagse basistraining maak je kennis met het Process Communication Model®. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.
Onderdeel van de 3-daagse open basistraining zijn twee coachsessies.

Erkend
Onze open en incompany training en het individuele coachprogramma zijn erkend door Process Communication Nederland.
Voor Mediators kunnen 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE-punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE-punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Certificaat
Aan het einde van de 3-daagse open en incompany training ontvang je een erkend PCM-certificaat voor deelname aan de PCM-introductietraining.

Gegevens

Datum:
3 september 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€1999
Evenement Categorie:
Website:
https://bongers-partners.nl/opleiding/erkende-pcm-trainingen

Organisator

Bongers & Partners BV
Telefoon:
071-3619880
E-mail:
info@bongers-partners.nl
Website:
https://bongers-partners.nl/

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerlaan 1
Baarn, Nederland
+ Google Maps