Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Transactionele Analyse Masterclass

6 november 2019 @ 10:00 - 17:00

€3650,

Potentie tot bloei brengen met coaching, counseling en supervisie
Kenmerkend voor deze drie begeleidingsvormen is het vertrekpunt van de professionele relatie: we gaan uit van het vermogen van respectievelijk de coachee, de cliënt, de supervisant om vanuit het hier en nu te reflecteren op wat zich in het leven aan hem voordoet en van diens nieuwsgierigheid naar nieuwe, nog niet verkende mogelijkheden in zichzelf. Dat betekent dat er in deze opleiding relatief veel aandacht is voor het zogenaamde ‘parallel proces’: de ontmoeting in het hier en nu is van wezenlijke betekenis voor de ingebrachte casus
`Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden’
Met deze woorden illustreerde Eric Berne, founding father van de Transactionele Analyse, de in alle mensen aanwezige voortdurende honger naar stimuli. Wij willen groeien, ons ontwikkelen, een volgende stap zetten. We zoeken, al dan niet bewust, naar het verleggen van de grenzen van ons kunnen, van ons weten. Onze potentie zich laten ontvouwen en onze mogelijkheden ten volle benutten vraagt (h)erkennen hoe het onbewuste in ons denken, ervaren en handelen tot nu leidend is geweest. De ander ontmoeten in zijn ontwikkeling vraagt inzicht in het vertrekpunt van onszelf.
Transactionele Analyse biedt een helder en samenhangend begrippenkader om zichtbare én onderliggende dynamieken te benoemen en inzichtelijk te maken. Ze biedt bovendien tal van werkvormen om gestructureerd en doelgericht aan het werk te gaan. Uit de aard van Transactionele Analyse vloeit voort dat zij zich makkelijk en van harte verbindt met inzichten en verworvenheden van andere stromingen en scholen: waar nodig en nuttig worden deze gecombineerd met het TA-gedachtegoed.
Doelgroep
Mensen die werkzaam zijn in begeleiding, zoals counseling en coaching, in relatiebegeleiding en mediation, in onderwijs- en trainingssettings, in organisaties en management.

Gegevens

Datum:
6 november 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€3650,
Evenement Categorie:
Website:
Phoenixopleidingen.nl/tamasterclass

Organisator

Phoenix Opleidingen
Telefoon:
030-2711383
E-mail:
info@phoenixopleidingen.nl
Website:
www.phoenixopleidingen.nl

Locatie

Phoenix Opleidingen