MAGAZINE

TA Magazine

Theorie en toepassing in Counseling, Organisatie, Educatie en Psychotherapie

TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering.

Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau.

In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.
Iedereen kan schrijven! En de redactie helpt je daarbij!  Klik hier voor TA magazine thema’s en stuur ons jullie bijdragen!

TA magazine is een online uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA) en het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse (VITA) in samenwerking met Uitgeverij Kloosterhof. Je kan TA magazine lezen op www.professioneelbegeleiden.nl onder het tabje psychologie. Als lid kan je (gratis) inloggen met het mailadres waarop je bij de NVTA bent ingeschreven! Bij problemen met inloggen kan je contact opnemen met Kloosterhof

Hier vind je ook de toegang tot het archief van de voorganger van het magazine, de Strook, dat gezamenlijk door de NVTA in Nederland en VITA in België werd uitgegeven van 1979 tot 2015. Deze 36 jaargangen met 127 tijdschriften en 1072 artikelen zijn digitaal toegankelijk. Wie wil weten welk artikel in welk tijdschrift verschenen is, kan hier de volledige inhoudsopgave van de jaargangen bekijken en/of downloaden.

Om naar het digitale STROOK archief te gaan, klik je hier.

De redactie

Sari van Poelje (TSTA-O)

hoofdredacteur

Ik ben een internationaal adviseur, executive coach en trainer. Ik leid Intact, en geef executive coaching, managementconsultancy en TA-opleiding in verschillende landen.

Annick Vanhove

speciaal aandachtsveld TA nieuws

Ik coach en adviseer managementteams rond strategie, samenwerking en communicatie. Dat doe ik vooral bij overheden en non-profitorganisaties, met TA en verbindende communicatie als belangrijk instrumenten.

Hortense Berkenveld

speciaal aandachtsveld nationaal TA congres 2019

Ik ben adviseur primair onderwijs bij de gemeente Amsterdam en daarnaast coach die cliënten helpt verder te groeien en te ontwikkelen tijdens hun langdurige zorg voor een dierbare. TA is voor mij de kers op mijn professionele taart. Sinds eind 2018 ben ik onder CTA contract coaching & counseling.

Jacobien Geuze

speciaal aandachtsveld opleidings- en verenigingsagenda

Ik ben coach, trainer en adviseur. Ik werk met individu en organisatie, met thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief samenwerken en verandervermogen.

Karen Bruyn

redacteur

Ik heb een zelfstandige praktijk als coach, counselor, therapeut. Door mijn TA coach- en psychotherapie opleiding heb ik kennis gemaakt met TA en dat is niet meer weg te denken uit mijn leven.

Koen Bosschaerts

redacteur
speciaal aandachtsveld de column

Ik ben deels zelfstandige als studiecoach, trainer en teamcoach en deels leerkracht wiskunde in een middelbare school.

Tin Vanderhoeven

redacteur
speciaal aandachtsveld interviews

Na een carrière als communicatieverantwoordelijke in diverse organisaties, ben ik sedert 2007 voltijds actief als zelfstandig opleider, (team-)coach en organisatiebegeleider.

Marielle Frumeau

redacteur

Werkzaam als projectleider en omgevingsmanager voor –de voorbereiding van- spoorprojecten. Ik werk in veel verschillende teams. TA is een verrijking voor mijn leven en mijn werk. Ik werk toe naar mijn CTA-O. TA biedt perspectief, inzicht en verdieping. Sluit dat even mooi aan bij de TAmagazine! Daarvoor wil ik mij inzetten.

Antoinette van Reekum

redacteur

Ik ben coach, trainer en teamcoach. Ik begeleid teams en individuen in het erkennen van zichzelf, in eigenwaarde en het stimuleren van eigen kracht, ook in het doorbreken van patronen/scripts. Een eigen praktijk heb ik in Utrecht, waar ik het beste uit mensen naar boven haal, door het beste van mijzelf te geven. Mijn passie voor TA komt in elke (team)sessie naar voren en heeft mij in mijn ontwikkeling veel gegeven.

Josephine Overeem

Vertaler

Ik kom uit Amsterdam en woon sinds m’n 26e in België. 36 jaar geleden, toen ik 35 was, ontdekte ik TA via Liva Willems, bij Mil Rosseau en Sonja De Raeymaeckers en met Raymond Hostie

Beatrijs Dijkman

redacteur

Ik ben trainer, coach en supervisor. Mijn specialisme is professionele ontwikkeling. ik heb een MSc in developmental TA en  ben CTA in Educational CTA. Het onderwijsgebied vind ik uitdagend en interssant, waarbij ik me richt op onderbouwing van handelen en keuzes.

Martin Spee

Redacteur

Inspirerend teamcoach, spreker, KeuzeHeer en organisatieadviseur. Bevlogen theatermaker, kleinkunstenaar en entrepreneur. Founding father van de KeuzeKnikker™, een 3-D instrument dat ons helpt keuzes te maken en op koers te blijven. Hij zet muziek en entertainment in om TA te verhelderen, te voelen en te laten beklijven.

Autonomie is bewustzijn, spontaniteit en intimiteit

Arnhemse Bovenweg 9
3708 AA
Zeist

E-mail: Info@nvta.nl
Social: LinkedIn, Facebook

Ga naar contact

De NVTA voert een actief beleid op het gebied van ethiek. De leden van de ethische commissie kunnen dan ook geraadpleegd worden over ethische kwesties in de eigen beroepspraktijk.

De ethische code vind je via onderstaande link.

Lees meer

© Nederlandse Vereniging Transactionele Analyse 2019 | Site door: DutchDuo