TA Magazine

Theorie en toepassing in Counseling, Organisatie, Educatie en Psychotherapie

TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering.
Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau.
In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.
Iedereen kan schrijven! En de redactie helpt je daarbij! Klik hier voor TA magazine thema’s en stuur ons jullie bijdragen!
TA magazine is een online uitgave waar de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA) en het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse (VITA) actief zijn betrokken, en in samenwerking met Uitgeverij Kloosterhof wordt gepubliceerd. Je kan TA magazine lezen op www.professioneelbegeleiden.nl onder het tabje psychologie. Als lid kan je (gratis) inloggen met het mailadres waarop je bij de NVTA bent ingeschreven! Bij problemen met inloggen kan je contact opnemen met Kloosterhof
Hier vind je ook de toegang tot het archief van de voorganger van het magazine, de Strook, dat gezamenlijk door de NVTA in Nederland en VITA in België werd uitgegeven van 1979 tot 2015. Deze 36 jaargangen met 127 tijdschriften en 1072 artikelen zijn digitaal toegankelijk. Wie wil weten welk artikel in welk tijdschrift verschenen is, kan hier de volledige inhoudsopgave van de jaargangen bekijken en/of downloaden.
Om naar het digitale STROOK archief te gaan, klik je hier.

De redactie

Beatrijs Dijkman

hoofdredacteur

Ik ben trainer, coach en supervisor. Mijn specialisme is professionele ontwikkeling. ik heb een MSc in developmental TA en ben CTA in Educational CTA. Het onderwijsgebied vind ik uitdagend en interssant, waarbij ik me richt op onderbouwing van handelen en keuzes.

Annick Vanhove

speciaal aandachtsveld TA nieuws

Ik coach en adviseer managementteams rond strategie, samenwerking en communicatie. Dat doe ik vooral bij overheden en non-profitorganisaties, met TA en verbindende communicatie als belangrijk instrumenten.

Marielle Frumeau

redacteur

Werkzaam als projectleider en omgevingsmanager voor –de voorbereiding van- spoorprojecten. Ik werk in veel verschillende teams. TA is een verrijking voor mijn leven en mijn werk. Ik werk toe naar mijn CTA-O. TA biedt perspectief, inzicht en verdieping. Sluit dat even mooi aan bij de TAmagazine! Daarvoor wil ik mij inzetten.

Karen Bruyn

redacteur

Ik heb een zelfstandige praktijk als coach, counselor, therapeut. Door mijn TA coach- en psychotherapie opleiding heb ik kennis gemaakt met TA en dat is niet meer weg te denken uit mijn leven.

Tin Vanderhoeven

redacteur speciaal aandachtsveld interviews

Na een carrière als communicatieverantwoordelijke in diverse organisaties, ben ik sedert 2007 voltijds actief als zelfstandig opleider, (team-)coach en organisatiebegeleider.

Jacobien Geuze

speciaal aandachtsveld opleidings- en verenigingsagenda

Ik ben coach, trainer en adviseur. Ik werk met individu en organisatie, met thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief samenwerken en verandervermogen.

Antoinette van Reekum

redacteur

Ik ben coach, trainer en teamcoach. Ik begeleid teams en individuen in het erkennen van zichzelf, in eigenwaarde en het stimuleren van eigen kracht, ook in het doorbreken van patronen/scripts. Een eigen praktijk heb ik in Utrecht, waar ik het beste uit mensen naar boven haal, door het beste van mijzelf te geven. Mijn passie voor TA komt in elke (team)sessie naar voren en heeft mij in mijn ontwikkeling veel gegeven.

Autonomie is bewustzijn, spontaniteit en intimiteit