TA Magazine

Theorie en toepassing in Counseling, Organisatie, Educatie en Psychotherapie

TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering. Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau.

In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.

Auteurs

Iedereen kan schrijven! En de redactie helpt je daarbij! Klik hier voor TA magazine thema’s en stuur ons jullie bijdragen!

Online uitgave

TA magazine is een online uitgave waar de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA) en het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse (VITA) actief zijn betrokken, en in samenwerking met Uitgeverij Kloosterhof wordt gepubliceerd. Je kan TA magazine lezen op www.professioneelbegeleiden.nl onder het tabje psychologie. Als lid kan je (gratis) inloggen met het mailadres waarop je bij de NVTA bent ingeschreven! Bij problemen met inloggen kan je contact opnemen met Kloosterhof 

Voorganger TA Magazine: de Strook

Hier vind je ook de toegang tot het archief van de voorganger van het magazine, de Strook, dat gezamenlijk door de NVTA in Nederland en VITA in België werd uitgegeven van 1979 tot 2015. Deze 36 jaargangen met 127 tijdschriften en 1072 artikelen zijn digitaal toegankelijk. Wie wil weten welk artikel in welk tijdschrift verschenen is, kan hier de volledige inhoudsopgave van de jaargangen bekijken en/of downloaden. Om naar het digitale STROOK archief te gaan, klik je hier.

De redactie

Beatrijs Dijkman

Hoofdredacteur

Beatrijs Dijkman, PTSTA-E. Mijn passie ligt in begeleiden van persoonlijke en professionele ontwikkeling met schoolleiders, sociaal werkers, onderwijzers en anderen. Ik werk in Nederland en ook internationaal. Tussendoor zie ik supervisanten en blijf ik door hem zelf ook met mijn benen op de grond staan.TA magazine is voor mij vooral een groot plezier. Beatrijs is te bereiken via www.beatrijs.org of badijkman@gmail.com  

Annick Vanhove

speciaal aandachtsveld TA nieuws

Ik coach en adviseer managementteams rond strategie, samenwerking en communicatie. Dat doe ik vooral bij overheden en non-profitorganisaties, met TA en verbindende communicatie als belangrijk instrumenten.

Marielle Frumeau

Eindredacteur

Marielle Frumau is omgevingsmanager voor –de voorbereiding van- spoorprojecten en ervaren lid van de Ondernemingsraad van ProRail. TA is een verrijking voor mijn leven en mijn werk. Ik werk toe naar mijn CTA-O. TA biedt perspectief, inzicht en verdieping. Sluit dat even mooi aan bij de TAmagazine!

Karen Bruyn

redacteur

Ik heb een zelfstandige praktijk als coach, counselor, therapeut. Door mijn TA coach- en psychotherapie opleiding heb ik kennis gemaakt met TA en dat is niet meer weg te denken uit mijn leven.

Tin Vanderhoeven

redacteur speciaal aandachtsveld interviews

Na een carrière als communicatieverantwoordelijke in diverse organisaties, ben ik sedert 2007 voltijds actief als zelfstandig opleider, (team-)coach en organisatiebegeleider.

Jacobien Geuze

speciaal aandachtsveld opleidings- en verenigingsagenda

Ik ben coach, trainer en adviseur. Ik werk met individu en organisatie, met thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief samenwerken en verandervermogen.

Antoinette van Reekum

Redactie coach

Antoinette van Reekum is coach, trainer en teamcoach. Ik begeleid teams en individuen in het erkennen van zichzelf, in eigenwaarde en het stimuleren van eigen kracht, ook in het doorbreken van patronen/scripts. In mijn eigen praktijk in Utrecht haal ik het beste uit mensen naar boven, door het beste van mijzelf te geven. Mijn passie voor TA komt in elke (team)sessie naar voren.

Bart van Rijsbergen

Redactie coach

Bart van Rijsbergen is coach en counselor en werkt voornamelijk met ondernemers in het familiebedrijf (www.volhartcoaching.nl), waarbij hij zich richt op de bijzondere dynamieken die voorkomen in het familiebedrijf. Hij is opgeleid als post hbo-personal coach, en volgde daarbij opleidingen in systemisch werk en transactionele analyse. Hij is sinds 2020 redactielid van TA magazine.

Wendy Huisman

Redactie coach

Wendy Huisman is specialist in de geneesmiddelveiligheid en CTA-O onder contract. Sinds TA op mijn pad kwam, begrijp ik mijzelf en mijn omgeving beter. Ik heb een TA-honger die ik stil door het opdoen en gebruiken van kennis en het leggen van verbindingen. Redactie coach zijn voor het TA magazine geeft mij nog meer mogelijkheden om nieuwsgierig te zijn, te leren en te verbinden!

Seema Ouweneel

Redactie coach

Seema Ouweneel prikkelt mensen om in beweging te komen zodat ze zich kunnen ontwikkelen en groeien. Dit doet ze in één op één coaching gesprekken en ook binnen professionele organisaties. Seema is te bereiken via seema@physis.nu en www.physis.nu

Susan Prinsen

Redactie coach

Ik ben zorgondernemer en gezinshuisouder. TA is verweven in het leefklimaat van mijn gezinshuis. Samen met de jongeren werken we toe naar het verwerven en versterken van de eigen autonomie. De TA is voor mij een krachtige hulpbron. In 2021 behaalde ik mijn BTA en in juni 2022 ben ik gestart met mijn CTA-C traject.

Jolien Geursen

Redactie coach

Autonomie is bewustzijn, spontaniteit en intimiteit