WERKEN MET TA

Werken met TA

In de Transactionele Analyse onderscheiden we vier zogenaamde velden. Dit betreft professionele gebieden waarin TA als een specialisatie gebruikt kan worden. Je kunt een keus voor een specialisatie maken wanneer je de opleiding Certified Transactional Analysis (CTA) gaat volgen. De vier TA-velden zijn:

TA in het veld Psychotherapie

Psychotherapeuten die met TA werken, gebruiken TA om hun cliënten te ondersteunen meer draagkracht te ontwikkelen en beter te kunnen omgaan met specifieke psychologische problematiek. Om cliënten te ondersteunen in hun vermogen om te zijn wie zij willen zijn. En om zich daartoe te helen door oude zelfbeperkende of beschadigende patronen te herkennen en daarover nieuwe besluiten te nemen.

TA in het veld Coaching en Counseling

Coaches en counselors hanteren TA om klanten te helpen hun effectiviteit van gedrag inzichtelijk te krijgen en welke verandering ze daar in kunnen brengen. Counselors gebruiken TA ook om antwoorden te krijgen op vragen die mensen hebben op het gebied van (sociaal) psychisch welzijn. TA Counseling kun je toepassen als zelfstandig coach/counselor of in diverse andere mens-ondersteunende beroepen.

TA in het veld Educatie

In het veld Educatie gebruiken professionals, meestal leerkrachten, docenten of trainers, TA in hun werk binnen scholen, opleidingsinstellingen of trainingspraktijken. Hier legt TA een accent op opvoeden, opgroeien, leren en ontwikkelen.

TA in het veld Organisatie

In het veld Organisatie richt de TA zich op het functioneren van sociale systemen, organisaties, groepen, teams. Maar ook op individuen binnen sociale systemen zoals leidinggevenden, HRM-professionals of projectleiders. TA Organisatie biedt methoden en technieken om het functioneren van en in sociale systemen, op met name onbewust niveau, inzichtelijk te maken en zo disfunctionele gedragingen of groepsprocessen helder te krijgen en te verbeteren.

Veranderen is mogelijk

Arnhemse Bovenweg 9
3708 AA
Zeist

E-mail: Info@nvta.nl
Social: LinkedIn, Facebook

Ga naar contact

De NVTA voert een actief beleid op het gebied van ethiek. De leden van de ethische commissie kunnen dan ook geraadpleegd worden over ethische kwesties in de eigen beroepspraktijk.

De ethische code vind je via onderstaande link.

Lees meer

© Nederlandse Vereniging Transactionele Analyse 2019 | Site door: DutchDuo